Читај ми!

Гервала: Понуда за израду нацрта ЗСО више не важи, Приштина није на дневном реду СЕ

Министарка спољних послова привремених приштинских институција Доника Гервала саопштила је да, пошто Приштина није била данас на дневном реду Савета Европе, понуда за израду нацрта статута за Заједницу српских општина више не важи, преноси Репортери.

Како тврди, неке земље су изабрале да се придруже кампањи Србије која је лобирала против чланства Приштине у Савету Европе чиме су, сматра она, ''грађанима Косова ускраћени механизми те институције о правима, посебно за етничке мањинске заједнице и друге маргинализоване заједнице''.

На заседању Комитета министара Савета Европе у Стразбуру данас се није расправљало о чланству Приштине у Савету Европе, пошто је на почетку састанка, усвојен коначан дневни ред, на којем се није нашао захтев Приштине за чланство у тој организацији, сазнаје Танјуг.

Наредна седница, на којој би се о тој теми расправљало, могла би да се одржи у новембру, рекли су Танјугу дипломатски извори.

На седници је безрезервну подршку чланству Приштине у тој организацији дало десетак земаља, међу којима су Скандинавске земље, Хрватска, Албанија, велика Британија и Ирска.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије