Читај ми!

Вучић са Кобахидзеом о политичким изазовима Србије – Косову и Метохији, резолуцији о Сребреници

Политички изазови Србије били су тема телефонског разговора председника Србије Александара Вучића и премијера Грузије Ираклија Кобахидзеа. Двојица званичника су говорили и о значају сарадње две земље, политичким и економским односима као и успостављању авио-линије Београд-Тбилиси.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са председником Владе Грузије Ираклијем Кобахидзеом о свим изазовима са којима се Србија суочава на регионалној и међународној сцени.

Вућић и Кобахидзе су разговарали о питањима значајним за односе две земље, као и о даљем развоју политичких и економских односа, као и о успостављању директне авио-линије Београд-Тбилиси.

"Обавестио сам премијера Кобахидзеа о дешавањима на Косову и Метохији и захвалио на принципијелном ставу Грузије по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије и непризнавања једнострано проглашене независности такозваног Косова", саопштио је Вучић на Инстаграму.

Наводи да су разменили мишљења о свим комплексним глобалним и регионалним питањима и нагласио да се Србија чврсто залаже за очување мира и стабилности у региону.

"Такође сам упознао премијера Кобахидзеа о ставу Србије у погледу усвајања Резолуције о Сребреници и поновио принципијелан став наше земље по овом питању, истичући важност поштеног и уравнотеженог приступа историјским догађајима", наводи Вучић и објави.

Замолио је Кобахидзеа за подршку Грузије и захвалио на разумевању позиције Србије – "која се бори за своју земљу и свој народ, право и правду".

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије