Читај ми!

Влада Србије усвојила Уредбу о оснивању Канцеларије за јавну и културну дипломатију

Влада Републике Србије усвојила је на седници Уредбу о оснивању Канцеларије за јавну и културну дипломатију како би се домаћој и страној јавности додатно промовисали државни интереси и то кроз презентовање националних вредности и циљева, наводи се у саопштењу.

Канцеларија ће имати за циљ да допринесе бољем протоку информација и обављаће стручне послове за потребе Владе, а учествоваће и у организовању, спровођењу и подржавању активности како би се у свету представили српска култура, историја, духовност, уметност, језик, наука и спорт.

Чланови Владе прихватили су Извештај о потреби изградње гасоводних објеката ради обезбеђивања снабдевања природним гасом постојећих и будућих потрошача на територији Града Новог Сада и повећања сигурности снабдевања природним гасом на том подручју.

Усвојеним Закључком препоручује се Јавном предузећу "Србијагас" да предузме све неопходне активности како би тај гасоводни објекат био изграђен.

Наводи се да су на седници усвојени и споразуми и меморандуми о разумевању између влада Србије и Габона у области одбране и спорта.

Прихваћен је и Закључак о сагласности да се потпише Меморандум о разумевању између Одбора за науку и технику Управе града Пекинга, Административног одбора научног парка Zhongguancun, који је познатији као З Парк, српског Министарства науке, технолошког развоја и иновација и БИО4 кампуса.

Влада је усвојила и Закључак о овлашћењу за вођење преговора ради закључења споразума између влада Србије и Јапана о узајамном подстицању и заштити улагања.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије