Читај ми!

Славољуб изградио дечје одмаралиште на Бешњаји у спомен на преминулог сина јединца

Завршени су груби грађевински радови на одмаралишту на планини Бешњаји. У изградњу је пола милиона евра уложио Kрагујевчанин Славољуб Милановић, како би сачувао сећање на прерано преминулог сина јединца Богдана. Остатак средстава треба да обезбеди град. Одмаралиште би требало да почне да ради следеће године.

На дан када би Богдан напунио 34 године, отац је испунио обећање. То га и држи у животу, да сагради дечје одмаралиште и сачува успомену на преминулог сина. Он је био блистав ум, ИТ стручњак, школован у Америци. Журио је да оствари своје снове, али болест је била бржа. Преминуо је у 28. години.

"Цео његов непроживљени живот је овде, цео мој живот је овде, све смо уложили у ову зграду, само да сачувамо његово име. Све што смо зарадили и прошлост и будућност и срце и емоције, све је овде", каже Славољуб Милановић, Богданов отац.

Уткано у грађевину од око 2.000 квадратних метара, са стотинак лежајева, затвореним базеном. Има још планова Славољуб Милановић, који више од седам месеци свакодневно бди над будућом заоставштином за Богдана. Да остану траг и сећање.

"Када пројуре прва деца, моја мисија је завршена и ја сам завршио моју причу. Ја само за то живим", поручује Славољуб.

Будуће одмаралаште удахнуће нови живот Бешњаји, ваздушној бањи између Kрагујевца и Јагодине, на којој се укрштају руже ветрова. Некада омиљено одмаралиште Kрагујевчана, после деценија пропадања, требало би од наредне године поново да угости малишане.

На потезу је град, који ће управљати тим објектом.

"Обавезе града су да приведе објекат крају у складу са уговором који имамо потписан и наравно да асфалтира пут до саме локације", додаје Никола Дашић, градоначелник Kрагујевца.

Вредност комплетног пројекта је изнад милион евра. Изграђен из љубави, понос је Славољуба и града Kрагујевца. Неким новим клинцима на дар.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије