Србија на вези - портрети: Деви Мохан, 2. део

Како је Биљана Радонић постала Деви Мохан? Колико је њен живот тешка а колико чудесна прича? Појавом и стилом одевања Моханова подсећа на ликове из бајки, а енергијом и смиреношћу на источњачког духовника. У другом делу емисије Деви нас води у Дубаи и Маскат...

Рођена је у Хрватској где је провела безбрижно детињстсво, да би у време сукоба у Југославији, почетком деведесетих са породицом дошла у Србију. Тада почињу велика искушења и суочавања са животом који се девојчици од тринаест година чинио бесмислен и крајње неправедан. Јак карактер, одлучност и превелика жеља да победи сву муку која ју је снашла, покренули су у Биљани снагу и интуицију које су јој обележиле судбину.

Радила је као преводилац за УН, школовала се у Италији и Америци. Након завшених магистарских студија на Универзитету Нотрдам у Индијани, Деви схвата да јој није место на западу већ на источној хемисфери. И не само то, већ да јој је као животни сапутник потребан човек који ће бити "духовни мајстор"...

Како је протекло венчање Деви и Моханђија у Србији? Како је развила висок ниво истанчаности и суптилности ка енергији и природи? Зашто је значајан магнетизам "мајке Земље"? По чему се разликује живот у Дубаију и у Маскату? Како је доживела Арапе, а како Индусе? Зашто људи на источној полулопти имају дубљу инитму са божанским у односу на други део света? Шта значи прихватити датост?

Деви Мохан је прва жена са Балкана која је 2018. говорила на Парламенту светских религија у Торонту. Председник је хуманитарне организације "Ammucare charitable trust" која постоји у више од тридесет земаља света, на свим континентима. Волонтери у Србији којих има око 150 на различите начине помажу социјално угрожене породице и организације међу којима су Прихватилиште за одрасла и стара лица, Свратиште за децу, урдужења "Плава птица", "Сунце"... Деви је и глобални амбасадор Моханђи фондације и држи семинаре, радионице и инспиративне говоре на међународним форумима и фестивалима.

Уредник емисије Тамара Дрезгић

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије