Медијска мрежа српске дијаспоре: СПОНА

Србин у изборној трци

У мајском издању емисије СПОНА, уредница Вера Марјановић разговара са Константином Добриловићем из Беча. Овај млади човек је пореклом из Републике Српске, рођен је у Немачкој, а живот га је довео у Аустрију, где је веома познат и цењен, како у нашој заједници, тако и међу Аустријанцима. Традиционалне вредности, којима је задојен у родитељском дому, темељи су на којима гради свој приватни и пословни пут.

Константин Добриловић је у аустријску политику ушао 2008. године јер је схватио да наши људи, с обзиром на бројност, треба да се интезивно укључују у све друштвене и политичке токове земље у којој живе. Као члан Слободарске партије Аустрије, Константин је веома присутан у српској заједници, али све време такође посвећено ради на интезивирању веза између Аустрије и Србије, као и Републике Српске.

Да је његово залагање запажено и позитивно оцењено говори и чињеница да је Контантин први Србин у Аустрији који се нашао на изборној листи за Европски парламент. Овај искорак једне аустријске странке на изборима 9. јуна, недвосмислено показује да је српска заједница у Аустрији озбиљно сазрела, те да се намеће као незаобилазан чинилац на политичкој сцени алпске републике.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије