Архив.doc: Културни перпетуум мобиле

Првих десет година Културног дневника. Први Културни дневник угледао је 17. фебруара 2014. ,,светло екрана” и то Првог програма, до тада готово недоступном програмима из културе дужим од прилога у ,,обичном” Дневнику. Први утисак је био позитиван и сви су га осетили: и публика, и критика, и колеге, и они који су га осмислили и они који су га реализовали. За десет година емитовања Културни дневник је добио и ,,фото-робота” свог просечног гледаоца, а то је високообразовани мушкарац, старости 50 година, који са осталим гледаоцима прави не малу групу од око 200.000 људи који га прате сваког дана емитовања.

Архив.doc: Културни перпетуум мобиле Архив.doc: Културни перпетуум мобиле

О ,,тренутку” настанка Културног дневника, о великим припремама, колегијалном узбуђењу, о постављању нових темеља културе, како у телевизијском програму тако и у самим гледаоцима, о техничким и креативним иновацијама, младим снагама, о његовој садашњости и плановима за следећу деценију, причају они који га из дана у дан, из недеље у недељу журно и жустро припремају већ целу деценију.

Учесници: уредник Војка Пајкић Ђорђевић, новинари Јелена Кнежевић, Миона Станимировић; монтажер Стеван Чворовић, организатор Миленко Јабланов, реализатори Маја Мандић, Сања Реџић; водитељ Драган Вучелић, одговорни уредник Редакције за културу од 2006. до 2015. Мирјана Бјелогрлић, креативни директор РТС-а од 2008. до 2021. Борис Миљковић; уредник Културног дневника Снежана Стаменковић Јојић; одговорни уредник Редакције за културу од 2019. Оливера Милошевић; архитекта Слободан Малдини; ТВ критичар Драган Илић.

Реприза , 05.мај у 04:10 и 12:10

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара