Ђоковић након пораза у Риму: Мораћу да обавим лекарске прегледе и видим шта се догађа

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је након пораза од Алехандра Табила у трећем колу мастерса у Риму да није имао координацију на терену и да је био потпуно другачији играч у односу на петак. Каже да ће морати да обави лекарске прегледе и види да ли је инцидент са флашицом која га је погодила у главу оставио последице.

Новак Ђоковић је изгубио је од Чилеанца Алехандра Табила са 2:0 у сетовима (6:2, 6:3) у трећем колу мастерса у Риму, а на терену је изгледао непрепознатљиво одсутно и безвољно, без емоције и енергије.

На конференцији за медије након меча новинаре је занимало да ли је на лошу игру српског тенисера утицао инцидент који се догодио у петак, када га је флашица која је испала из ранца једног навијача погодила у главу док је при изласку са терена делио аутограме.

"Не знам. Морам то да проверим. Тренинг је био другачији. Имао сам лаган тренинг јуче. Нисам ништа осећао, али нисам се осећао ни уобичајен. Данас под високим стресом, било је прилично лоше, не у смислу бола, већ баланса. Нисам имао координацију. Потпуно другачији играч у односу на петак. Могло би да буде. Не знам. Мораћу да обавим лекарске прегледе и видим шта се догађа", рекао је Ђоковић.

Потврдио је да је ситуација са флашицом била несрећан случај, али и признао да је после свега извесно да ипак није све у најбољем реду.

"Видели сте све на снимку. Била је то веома несрећна ситуација. Десила се несрећа када се тај момак нагнуо преко ограде, а флаша му је испала из ранца и пала директно на моју главу. Очигледно је било неочекивано. Нисам чак ни подигао поглед. Осетио сам веома јак ударац у главу. То је заиста много утицало на мене. Добио сам медицинску негу. Прошло је пола сата или сат времена мучнине, вртоглавице, крви, много разних ствари", испричао је Ђоковић.

Каже да је имао главобоље, али да је успео да заспи и да се у суботу добро осећао.

"Сутрадан је било прилично добро, па сам мислио да је све у реду. Можда је стварно у реду, а можда и није. Начин на који сам се данас осећао на терену био је потпуно другачији, као да је други играч ушао у моје ципеле. Без ритма, без темпа, без равнотеже на било ком ударцу", истакао је српски тенисер.

На питање како види своје шансе у Паризу, Ђоковић је био кратак...

"Да бих имао икакве шансе да победим на Ролан Гаросу, морало би све да буде боље", поручио је најбољи тенисер света.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије