Читај ми!

Кецмановић против Монтеира у борби за осмину финала мастерса у Риму

Српски тенисер Миомир Кецмановић игра против Бразилца Тијага Монтеира меч трећег кола мастерса у Риму. Тај дуел отвара програм на "Пјатранђелију" и почео је у 11.00 сати.

Кецмановић против Монтеира у борби за осмину финала мастерса у Риму Кецмановић против Монтеира у борби за осмину финала мастерса у Риму

Миомир Кецмановић је до треће рунде мастерса у главном граду Италије дошао победама над Брендоном Накашимом (6:4, 6:4) и Каспером Рудом.

Иако је први сет против седмог играча света изгубио без освојеног гема, направио је преокрет и велико изненађење (0:6, 6:4, 6:4) вредно пласмана у шеснаистину финала, где му је противник Тијаго Монтеиро (29).

Бразилац је тренутно 106. на АТП листи, па је до главног жреба у Риму морао кроз квалификације. У првом колу је савладао француског ветерана Гаела Монфиса (6:2, 7:5), док је у другом надиграо Аустралијанца Џордана Томпсона, такође без изгубљеног сета (6:1, 6:3).

Монтеиро још увек нема АТП титулу, а најбољи пласман му је 61. позиција на којој је био у октобру 2022. Само једном је стигао до трећег кола мастерса и то ове године у Мадриду, где је у првој рунди победио Душана Лајовића, а у другој Стефаноса Циципаса, пре него што га је елиминисао Јиржи Лехечка.

Кецмановић и Монтеиро су до сада одиграли два међусобна дуела - први 2019. у трећем колу квалификација за Аустралијан опен, а други на турниру у Буенос Ајресу 2021. године. Српски тенисер је оба пута био бољи од Бразилца.

Дуел Кецмановића и Монтеира отвара програм на "Пјатранђелију" и почео је у 11.00 сати. Победник ће у осмини финала играти против бољег из сусрета Американца Бена Шелтона и Кинеза Жижен Жанга.

На терен ће данас и најбољи тенисер света Новак Ђоковић, а противник у трећем колу мастерса у Риму биће му Чилеанац Алехандро Табило. Тај дуел је заказан као трећи на централном терену и неће почети пре 14.00 часова.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије