Ђуришић за РТС: Ако ме неко изабере на драфту, неће погрешити

Српски кошаркаш Никола Ђуришић изјавио је за РТС да се нада да ће га нека од екипа изабрати на предстојећем НБА драфту, као и да је на њему да покаже да има квалитет потребан за играње у најјачој кошаркашкој лиги на свету.

Ђуришић се тренутно налази у Чикагу где се одржава НБА комбајн, на ком ће покушати да се избори за што боље место на предстојећем драфту.

Према његовим речима, добро се снашао на почетку припрема током којих ће проћи серију физичких провера, интервјуа и медицинских тестова.

"Утисци су добри. Тотално је другачије од европске кошарке и много се брже игра. Навикавам се полакао, данас је било сасвим солидно, али се надам да ћу у наредним данима бити бољи. Највећи утисак за мене је тренутно брзина и скочност других играча", рекао је Ђуришић дописнику Александру Жигићу.

Рекао је да је уз подршку менаџера одлучио да се пријави на овогодишњи драфт.

"Јуче смо били на мерењу, а данас и сутра играмо пет на пет. До краја нас очекују још лекарски прегледи и онда следи драфт. Била је то моја, али и жеља мог менаџера Мишка Ражнатовића да се пријавим ове године", додао је српски кошаркаш.

Истакао је да верује у свој квалитет и да екипа која га одабере неће зажалити.

"Одмах су ме питали да ли познајем неког од тројице Никола - Јокића, Вучевића и Јовића и да ли сам у контакту са њима. Надам се да ћу им се придружити и да ће ме нека од екипа изабрати. На мени је да покажем да квалитет и верујем да ако ме нека од екипа изабере - неће зажалити", изјавио је Ђуришић.

На крају је истакао да се највише узда у свој шут за два из дриблинга, за који тврди да га више нико не ради.

Осим Ђуришића, за драфт се пријавио и Никола Топић од ког се очекује да буде изабран од стране неке од екипа које поседују првих пет пикова.

Топић се није појавио на комбајну због одигравања финале серије АБА лиге у чијем се првом мечу повредио и према првим информацијама завршио сезону

На драфту ће се наћи и Брони Џејмс, син Леброна Џејмса, те се може десити да по први пут у историји син и отац заиграју у истој екипи.

НБА драфт биће одржан 26. и 27. јуна.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије