Читај ми!

Малоун: Овај тим није само Никола Јокић

Тренер Денвер нагетса Мајк Малоун истакао је да је екипа успела да савлада Миенсоту по други пут у гостима захваљујући међусобној вери и тимском духу.

Денвер је победфом 115:107 на гостовању дошао до егала 2-2 у другој рунди плеј-офа Запада.

Мајк Малоун је у конференцији за медије цитирао чувено тренерско име Рудија Томјановића, двоструког првака са Хјустон рокетсима деведесетих.

"Био је у праву, никад не потцењујте срце шампиона. Прошле године смо у финалу победили двда пута у Мајамију. Овај тим је тестиран изнова и изнова и одговарамо на све што се пред нама нађе. Ова серија је далеко од готове, не славимо уопште. Оно што видим јесте да ова екипа верује у себе и једни у друге. Онако како треба да игра шампионски тим", рекао је Малоун.

Нагетси су успели да одрже двоцифрену предност у трећој деоници док је Никола Јокић са четири фаула био на клупи.

"Подсетило ме на меч у финалу кад је Никола био у проблемима са личним грешкама. Мислим да широм планете стане дах у тој ситуацији. Као и тад смо успели да одговоримо. Играмо кроз Марија, Гордона, момци са клупе су одговорили задатку. Јесте он три пута МВП, али овај тим није само Никола Јокић, већ има пуно талента, самопоуздања и петље", истакао је Малоун.

На крају је прокоментарисао и тандем Јокић-Мари.

"Осам година искуства заједничког играња. Дуго су ефикасни у читању међусобне игре и одбране. Није им важно ко узима шут, већ да се учини прави потез. Дефанзицни Минесоте су били потпуно уз Марија и он је успевао да га нађе у том 'џепу'. Кад се то деси, као да узмете Рубикову коцку, свашта може да се деси: лоб, пас за отворену тројку или један од најбољих флотера у НБА лиги. Увек се тој акцији окренемо и годинама су врхунски у томе", закључио је Малоун.

 

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије