Читај ми!

Звезда савладала Раднички, Крагујевчане очекује узбудљив финиш сезоне

Фудбалери Црвене звезде победили су на свом терену Раднички из Крагујевца резултатом 3:2 у утакмици 35. кола Суперлиге Србије.

Звезда савладала Раднички, Крагујевчане очекује узбудљив финиш сезоне Звезда савладала Раднички, Крагујевчане очекује узбудљив финиш сезоне

Звезда је до 29. тријумфа у сезони стигла головима Ендиаја и Хванга у првом полувремену. Раднички је упркос поразу остао на четвртој позицији у Суперлиги и у финишу плеј-офа бориће се са Чукаричким и Војводином за место које води у европска такмичења.

Београдски црвено-бели су до вођства стигли голом Шерифа Ендиаја у 19. минуту, након додавања Срђана Мијаиловића. Василије Ђурић је поравнао резултат у 26. минуту, а ново вођство Звезди донео је Ендиај у 29. минуту игре после асистенције Питера Олајинке.

Инбом Хванг је голом у 35. минуту направио предност од два гола домаћем тиму, асистент је опет био Олајинка. Коначан резултат поставио је нападач Радничког Вајди Сали у 38. минуту.

У другом полувремену није било погодака. Интензитет игре је био нешто слабији, што се одразило и на крајњи исход утакмице рачунајући голове.

Нападач Звезде, Шериф Ендиај је овим головима постао најбољи стрелац тима са 11 голова у шампионату. Сенегалац је укупно у свим такмичењима постигао 15 погодака у дресу црвено-белих.

Звезда ће у наредном колу гостовати у Крушевцу код Напретка, док ће се Раднички састати са Војводином. 

До краја Суперлиге Србије остала су још два кола. После дуела против Војводине, Раднички ће играти против Партизана, након чега ће уследити и коначни расплет у горњем делу табеле српског шампионата.

Суперлига Србије (плеј-оф), 35. коло:

Недеља:
ТСЦ - Чукарички 2:0
Партизан - Младост 3:0
Црвена звезда - Раднички 1923 3:2
Војводина - Напредак 5:0

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије