Читај ми!

Меморијални турнир за "наше анђеле" у малом фудбалу за настрадале у Малом Орашју и Дубони

У суботу 4. маја почиње меморијални турнир у малом фудбалу у славу на настрадале у Малом Орашју и Дубони. Прошле године на овај дан десио се незапамћен злочин, када је убијено девет, а рањено 14 људи. Црвена звезда и Партизан су потврдили учешће и позивају све да се прикључе овој хуманитарној акцији која почиње у 12.00 на стадиону Равни Гај.

Меморијални турнир поводом страдања осморо грађана биће одигранан први пут и постаће традиционалан, у знак сећања на невино настрадале грађане. Уједно то је прилика да се прикупи неопходна помоћ за помоћ у опоравку настрадалима у овом страдању. 

Пре тога ће бити одржана пригодна церемонија у знак неговања културе сећања на настрадале са почетком у 10.45, на истом терену, саопштио је организатор Фондација Ангелина.

"Два највећа фудбалска клуба у Србији, Црвена звезда и Партизан, учестоваће у обележавању годишњице трагичног догађаја тако што ће омладинске селекције одиграти пријатељску утакмицу у оквиру овог хуманитарног турнира, док ће делегације које чини чланови руководства и играчи првог тима претходно присуствовати церемонији. На тај начин ‘вечити’ ривали показаће да су солидарност и људскост најважније вредности које негују“, наводи се у саопштењу фондације.

Позиву на догађај којим ће бити обележена годишњица трагедије у којој је живот изгубило деветоро младих људи придружили су се и првотимци црвено и црно-белих, Урош Спајић и Немања Николић.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара