Читај ми!

Звезда без већих проблема до седме узастопне титуле - ТСЦ пружио солидан отпор шампиону

Фудбалери Црвене звезде савладали су ТСЦ резултатом 2:1 у мечу трећег кола плеј-офа Суперлиге Србије и на тај начин математички обезбедили нову титулу националног шампиона.

Звезда на четири кола до краја има 14 бодова више од Партизана, који је остао без шансе да сустигне вечитог ривала.

Црвено-бели су новим успехом дошли до седме узастопне титуле шампионе државе.

У првих 20-ак минута виђен је изузетно изједначен меч у ком нијо било изгледних прилика. Јака киша која је падала у тим тренуцима значајно је отежала кретање играчима двеју екипа, што се одразило и на квалитет игре.

Звезда је потом заиграла нешто организованије, али јој напади и центаршутеви преко левог бока нису донели прилику из категорије стопостотних.

Прву изгледну прилику на мечу имао је Ендиаје у 35. минуту када из петерца није успео да захвати лопту и спроведе је у гол. 

Само два минута касније Драговић је пропустио највећу шансу у првом делу. Након корнера је одлично скочио и са неколико метара главом послао лопту тик покрај противничког гола.

До краја првих 45 минута Звезда је преузела иницијативу и направила две одличне прилике. Прво је Букари одлично прошао по десној страни, али је шутирао право у Илића, да би Хванг у наставку напада ударцем са дистанеце погодио пречку.

Последњу прилику пре одласка на одмор пропустио је Олајинка, чији је ударац из 45. минута засутавио Илић.

Наставак је донео притисак Звезде и нове неискоришћене прилике. Поново је Звезда претила из корнера, а Илић је нешто касније зауставио још један Хвангов ударац.

Међутим, након корнера који је уследио после Хванговог ударца, Звезда је дошла до предности. Корејац је одлично центрирао на прву стативу, а Олајинка умешно спровео лопту иза Илићевих леђа. Играо се 55. минут.

Само шест минута касније ТСЦ је из првог ударца у оквир гола изједначио. Александар Ћирковић је одлично прошао иза леђа Мијаиловићу и упутио центаршут који је на другој стативи у гол претворио Иван Милосављевић.

Наставио је тим Владана Милојевића да напада, што му се исплатило у 75. минуту када је Ендиаје налетео на одбитак после шута Родића и са једног метра лако вратио предност домаћима.

До краја меча црвено-бели су имали још неколико прилика да потврде тријумф, али је и победа од једног гола разлике биле више него довољна за нови шампионски наслов.

Звезда је победом дошла до 35. титуле шампина, односно десетог трофеја првака државе од осамостаљења.

Распоред и резултати трећег кола плеј-офа Суперлиге Србије:

Четвртак:
Раднички 1923 - Младост 3:2
Партизан - Војводина 2:3
Чукарички - Напредак 2:0
Црвена звезда - ТСЦ 2:1

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара