На челу Просвјете у Бечу и даље Марко Сарић

Шеста редовна Скупштина СПКД Просвјета Аустрија, одржана је 20. априла 2024. године у свечаној сали Храма Васкрсења Христовог у Бечу.

На Изборној скупштини у Радно председништво Скупштине једногласно су изабрани отац Крстан Кнежевић (члан Надзорног одбора), Марко Сарић (председник) и Срђан Ракић (заменик благајника).

Скупштина је једногласно усвојила да су за чланове Управе изабрани: Марко Сарић (председник), Срђан Мијалковић (потпредседник, оснивач, руководилац Просвјетине школе српског језика), Никола Прерад (секретар), Дејан Сегић (заменик секретара), Александра Ковачевић (благајник), Срђан Ракић (заменик благајника), Весна Шпирић (координатор Клуба младих уметника), Јована Миљковић
(координатор Просвјетине школе српског језика), Срђан Кузмановић, отац Михаило Смиљанић, као и нови чланови Управе, Бранко Тодоровић и Марија Ђокић-Петровић, повереник Просвјете у Грацу.

За чланове Надзорног одбора изабрани су Мирослав Захарић и отац Крстан Кнежевић.

Председник Марко Сарић представио је план рада Друштва, као и финансијски план за наредни период до следеће Скупштине.

Дискутовало се и о потреби за новим просторијама које би Просвјета користила истовремено као библиотеку, за потребе Управе, чланства али и Просвјетиног клуба младих умјетника, односно Просвјетиног бечког театра младих, као и о плановима и тешкоћама у даљем раду и начинима њиховог превазилажења.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара