НЕЛТ Група и УНИЦЕФ формирају стратешко партнерство да опреме децу вештинама за 21. век

НЕЛТ Група и УНИЦЕФ поносно представљају стратешко партнерство усмерено ка оснаживању деце и младих у стицању компетенција за 21. век. Циљ – изградња снажније будућности у Србији, Северној Македонији, Босни и Херцеговини и Анголи.

Ова иницијатива представља до сада најопсежнију сарадњу између УНИЦЕФ-а и неке компаније из Србије, и оквиру ње НЕЛТ Група ће издвојити 1,3 милиона америчких долара у периоду од три године. Трогодишње партнерство између НЕЛТ Групе и УНИЦЕФ-а ће се фокусирати на јачање образовних система у Србији, Северној Македонији, Босни и Херцеговини, и Анголе у 2026. години – неким од тржишта на којима послује НЕЛТ Група.

Кроз унапређење тих система, партнерство има за циљ да осигура правичан приступ квалитетном образовању и развоју вештина за свако дете.

У данашњем свету који се брзо мења, успех деце и младих зависи од њихове способности да стекну савремене вештине и знања. Како технологије покрећу глобални напредак и обликују будућност рада, дигитална писменост је постала неопходна за сналажење и напредак у дигиталном добу.

У Србији ће од партнерства имати користи 15.000 деце из 30 школа, која ће бити оснажена унапређеним дигиталним вештинама кључним за њихов будући успех. У Северној Македонији, 500 ученика ће добити драгоцено искуство да унапреде своју запошљивост, док ће преко 8.100 ученика стећи „зелене“ вештине кључне за одрживи развој. У Босни и Херцеговини, преко 5.000 ученика ће развити кључне вештине за 21. век које ће их припремити за изазове и прилике у будућности.

„Деца широм света имају огромни потенцијал да покрену позитивне промене. Кључно је дати им неопходне вештине и подршку да постану будући иноватори и носиоци промена. Наша искуства и подаци показују да је улагање у децу данас најсигурнији начин да осигурамо боље сутра, за све. Када улажете у УНИЦЕФ-ове програме и системе који помажу деци, од тога имају користи целе заједнице и економије. Изузетно смо захвални НЕЛТ Групи на визији, поверењу и жељи да остваре велике ствари. Они предводе својим примером, показују како корпорације могу обликовати будућност и учинити свет бољим местом“, рекла је Дејана Костадинова, директорка УНИЦЕФ-а у Србији.

Сарадња између НЕЛТ Групе и УНИЦЕФ-а бави се горућим глобалним питањем незапослености младих и хитном потребом да образовни системи делотворно интегришу технологије. Коришћењем стручног знања обе организације, ово партнерство тежи стварању светлије будућности за наредне генерације.

„НЕЛТ Група је посвећена стварању смислене промене у нашим заједницама“, изјавио је Милош Јелић, ЦЕО НЕЛТ Групе. „Кроз нашу сарадњу са УНИЦЕФ-ом, стратешки улажемо у осназивање деце и младих основним вештинама за 21. век. Оне су им потребне за разумевање насег времена, али и за задовољавање растућих захтева тржишта рада.. Ово партнерство треба да их припреми за изазове који их сутра чекају, и да осигура њихову спремност да на прави нацин искористе прилике које им се пружају и дају допринос као лидери сутрашњице.“

Пословни сектор игра важну улогу у изградњи отпорних заједница. Улагањем у образовање и развој вештина деце и младих, компаније не само да доприносе друштвеној добробити, већ осигуравају и сопствени дугорочни успех у све конкурентнијој и динамичнијој глобалној економији.

НЕЛТ Група и УНИЦЕФ су посвећени улагању у будућност, стварању снажнијих и отпорнијих друштава кроз оснаживање деце и младих знањем и вештинама који су им потребни да напредују у 21. веку и након њега. Заједно градимо светлију будућност за наредне генерације.

О УНИЦЕФ-у

УНИЦЕФ ради у неким од најризичнијих места на свету, како би досегао до најугроженије деце. У више од 190 земаља и територија радимо за свако дете, свуда, како бисмо изградили бољи свет за све. За више информација о УНИЦЕФ-у и његовом раду, посетите: www.unicef.org/serbia. Пратите УНИЦЕФ на Твитеру и Фејсбуку.

УНИЦЕФ не промовише ни један од производа које Нелт дистрибуира.

О НЕЛТ Групи

НЕЛТ Група је један од најуспешнијих пословних система у Адриа региону на пољу логистике и дистрибуције робе широке потрошње, дуванских и фармацеутских производа. Као интернационална групација запошљава 5.500 људи у 18 компанија, на 12 тржишта у Европи и Африци.

Лидерско место и успеси постигнути током 30 година пословања резултат су константног улагања у едукацију и развој запослених, иновације и примене нових технологија, а инклузивна и отворена корпоративна култура заштитни је знак компаније.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије