Читај ми!

Три најчешћа разлога због којих дајемо отказ

Око 50 одсто људи планира да током 2024. године напусти свој посао. Током претходне две године у свету је био популаран тренд давања отказа. Према најновијим подацима истраживања која су радили Линкдин и Мајкрософт, ситуација са радним местима у свету нимало није оптимистична.

Три најчешћа разлога због којих дајемо отказ Три најчешћа разлога због којих дајемо отказ

Око 46 одсто људи у свету навело је да има жељу да да отказ и напусти своје радно место. Прошло је скоро три године од тренда масовних отказа, када је око 47 милиона Американаца напустило своја радна места. Предвиђања стручњака за 2024. годину су да ће запослени престати са том праксом, али је ситуација мало другачија.

Анкета коју су урадили технолошки дивови „Мајкрософт“ и „Линкдин“ обухватила је 31 хиљаду људи у 31 држави света. Резултати су показали да у 2024. години око 46 одсто запослених жели да напусти посао и да да отказ. Тај проценат је у 2021. години био око 40 одсто.

Многи послодавци су веровали да ће се „тренд“ давања отказа стабилизовати током 2024. године и да ће послодавци преузети контролу на тржишту рада, али су подаци добијени истраживањима то демантовали. Због тога су послодавци забринути, јер на глобалном нивоу недостају радници.

Према истраживањима, три разлога због којих се даје отказ су: изгарање на послу, недостатак стручних усавршавања и вештачка интелигенција. Око 59 одсто радника у САД на послу изгара, а остатак се осећа исцрпљено.

Компаније које раде у области културе имају задовољније запослене, јер они имају већу шансу да напредују у каријери. Већина запослених жели да им се обезбеди могућност да науче како се користи вештачка интелигенција како би унапредили своје вештине.

Новац није кључни фактор одласка, али око 80 одсто запослених после неког времена „ипак“ жали за својим послом. Кључни фактор за доношење овакве одлуке је равнотежа између приватног и пословног живота.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије