„У овој соби“– нови хит сингл београдске инди рок групе Драм

Уочи концерта у Бечу (25. маја) и наступа на AIR фесту (14. јуна) и Belgrade Beer Festu (22. јуна), група „Драм“ представља први сингл „У овој соби“, који ће се наћи на њиховом трећем студијском албуму.

Ова песма је сублимација осећања и доживљаја чланова групе у протеклих годину дана, а указује на важност одржања сопственог идентитета у савременом свету. Чини се да је више него икада раније важно бити свој, аутентичан – без претварања, улепшавања и не марећи за коментаре окружења, макар то било и у оквирима једне собе“, кажу чланови групе „Драм“

У овој нумери, која има потенцијал новог радијског хита групе „Драм“ – три члана бенда су се дохватили гитара и само је бубњар остао доследан свом инструменту. Музику и текст урадили су тимски, продукцију потписује Саша Јанковић, микс и мастер Иван Бамби Мирковић, а видео-спот је снимљен у студију „Стрип“.

Песма је најпре премијерно представљена на Радио Београду 1 и РБ202, а данас ће након ТВ премијере спота на РТС1, РТС3, РТС Планета, РТС Звук и тематском радију РТС Рокенролер- видео за песму бити доступан и на Јутјубу, као и на водећим дигиталним платформама за дистрибуцију музике.

Наш звук се мало променио, нове песме које сада стварамо биће у музичком смислу својеврстан заокрет у односу на оне са прва два албума (Нећемо променити све и Превише свега). Звучимо рокерскије него икада и то се десило због прошлогодиње промене састава бенда али и због наше заједничке потребе да стално унапређујемо свој звук, као и због тежњи да увек идемо корак даље од раније постигнутог.“ откривају чланови групе „Драм“, најмлађи ексклузивци ПГП РТС-а и додају:

Веома нас је обрадовао позив из Беча, из Српског културног центра где ћемо заједно са Марчелом одржати концерт у суботу 25. маја. Много се радујемо том наступу. Након концерата на фестивалима у Хрватској биће то још једно наше представљање ван Србије и зато једва чекамо да одемо тамо и засвирамо пред публиком у бечком клубу Replugged.

Након Беча, наступиће 22. јуна на бини овогодишњег Belgrade Beer Festa и то- захваљујући публици, која је гласала да управо ДРАМ одржи свој концерт на овом престижном музичком фестивалу.

Добитници регионалне награде Задужбине Милана Младеновића и признања „Годум Младе наде музике Србије“ Удружења музичара џеза, забавне и рок музике Србије- Стефан, Марко, Петар и Никола, настављају са радом на новим песмама за трећи студијски албум а у њиховој фестивалској агенди за јун, планиран је и наступ на обреновачком AIR Festu, 14. јуна.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије