Читај ми!

Бунт рок фестивал 2024 – послушајте такмичарске песме

Седам дана пре осмог издања фестивала, послушајте свих 20 такмичарских песама које ће се 23, 24. и 25. маја надметати за победу на „Бунт рок фестивалу 2024“.

Све је спремно за осмо издање јединственог телевизијског фестивала националне платформе за нове, младе неафирмисане музичаре и ауторе. Послушајте плејлисту свих такмичарских песама 8. Бунт рок фестивала

Током два полуфинала (23. и 24. маја) пред Стручним жиријем 8. БРФ и аудиторијумом РТС-а наступиће 20 такмичара аутора и музичких састава из целе Србије.

Финале је заказано за суботу 25. мај, а све три емисије 8. Бунт роок фестивала можете пратити уживо на каналу РТС2, као и у стриму путем интернет платформе РТС Планета, али и као аудио-путем платформе РТС Звук.

У сваком од два полуфинала, представиће се по 10 такмичара, а у финале пролази по пет бендова или аутора.

У великом финалу Бунт рок фестивала 2024, у суботу 25. маја представиће се укупно 10 финалиста. Уз Бранку Главоњић, у улогама водитеља програма фестивала и ове године су музичари Зоран Стефанов Исказ и Александар Марковић Лама.

„И осми Бунт рок фестивал као и сва његова претходна издања обележиће неки нови аутори који изводе разноврсну музику, а многи имају и веома занимљиве наступе. Сваки такмичарски фестивал препун је позитивне, стваралачке енергије, атрактивних наступа и много узбудљивих момената које прати одлична атмосфера, и то су одлике и БРФ-а. Веома сам поносна како на развој ауторства нових аутора и бендова, тако и на комплетан тим Бунт рок фестивала. Потрудићемо се да и након овог осмог издања наставимо у истом темпу, јер је од изразитог значаја да се на све начине охрабре нове генерације за стварање и да се подржи њихов рад“, каже ауторка емисије Бунт и Бунт рок фестивала, Бранка Главоњић.

И овога пута, планиран је богат ревијални музички програм Бунт рок фестивала. Наступиће бендови: Артан Лили, Син Сикас, Визељ, Кени није мртав, Љубичице, Ромор и прошлогодишњи победници Бунт рок фесивала, нишки састав Монах.

По традицији, уз мултимедијску афирмацију на програмима и платформама медијског система РТС-а, најбољи учесници Бунт рок фестивала ће освојити чувене статуете муње (златну, сребрну и бронзану), затим новчане награде Радио-телевизије Србије али и друге награде које су обезбедили пријатељи Бунт рок фестивала.

Такође, најбољи бендови/ такмичари добиће и прилику да наступе на најпрестижнијим музичким фестивалима у Србији и региону, у оквиру пројекта БРФ, који носи назив Бунт рок турнеја.

Стручни жири ће ове године радити у истом саставу као и прошле године: Маја Цветковић, Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (бенд „Репетитор), Милош Игњатовић (Дорћол плац) и Милован Бошковић („Земља грува).

Бунт рок фестивал је једини телевизијски фестивал такмичарског карактера, чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске поп и рок сцене. Ова својеврсна национална музичка платформа настала је као пројекат ТВ емисије Бунт ауторке Бранке Главоњић.

Током досадашњег трајања Бунт рок фестивала, кроз процес је прошло више од 1.800 и бендова из целе Србије, а њих 150 је добило прилику да наступи на сцени РТС-овог ТВ студија и представи се најширем аудиторијуму.

Не пропустите 8. Бунт рок фестивал четвртак, петак и субота 23, 24. и 25. мај. Пратите уживо на РТС2, РТС Планета и РТС Звук.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије